Instruktion

Så här använder du en potenspump

Det finns pumpar i många olika utföranden. Men i huvudsak har de en plastcylinder med en pump som pumpar ur luften ur cylindern och det är genom att det bildas vakuum som man får svällkropparna i penis blodfyllda.

Gör så här:
Tag gärna på ett vattenbaserat eller silikonbaserat glidmedel på den mjuka gummiringen, då det blir lättare för dig att föra in penis i behållaren.

Anmärkning
Använd ej någon produkt som innehåller fett eller mineralolja, som t ex barnolja, då en sådan produkt kan förstöra gummit.

Du måste se till att du gummiringen sluter tätt och att du håller behållaren ordentligt mot kroppen så att vakuum kan uppnås.

Pumpa med hjälp av den manuella handpumpen så att önskat vakuum uppstår. Det är viktigt att inte pumpa för mycket så att du inte får några skador på din penis blodkärl. Använd pumpen med sunt förnuft.

När man fått tillräcklig styvnad fäster man potensringen vid roten. Blodet stannar nu kvar i svällkropparna och erektionen kvarstår till dess att ringen avlägsnas.

Pump med tryckmätare
Om du har en pump utrustad med tryckmätare så kan du hela tiden hålla koll på trycket. Pumpa inte över 5 Hg, och aldrig, över 10 Hg.

Trycket uppstår genom att du pressar ihop handtaget ett flertal gånger.

Du kan släppa på trycket genom att trycka på en liten säkerhetsventil.

Gör så här:
Ta på glidmedel på penis.
För in penis i pumpen.
Pumpa för att skapa ett vacuum.
Vänta lite så att du känner att penis blodfylls.
Ta bort pumpen från penis.
Sätt gärna på en potensring så att styvnaden behålls.
Övning ger färdighet så räkna med att det kan vara lite ovant de första gångerna och tänk på att ringen inte bör sitta på i mer än 30 minuter.

Eftersom metoden är enkel och helt ofarlig för hälsan så är det ett väldigt bra alternativ! Ca 80% av erektionsproblemen kan ”botas” med hjälp av pump och ring, enligt RFSU.

Tips
Det finns potenspumpar med vibrationer, vilket kan underlätta blodgenomströmningen ytterligare. Många män kan också uppleva en stimulans av vibrationerna.

Så här använder du en potensring

PotensringPotensringar används för att minska blodflödet från penis och finns i många olika material, färger och utförande. Dessa ringar är också väldigt populära hos män som inte har några potensproblem, då de ger en betydligt grövre, hårdare och något längre penis.

Det vanligaste är att man trär på den ända ner till roten. Vissa män föredrar dock att ha den en bit upp på skaftet. Vanligtvis så trär man på ringen när penis är helt erigerad.

Om problemet är att få erektion, så får man lov att använda en erektionspump först, innan ringen träs på.

Man kan utan problem använda ringen 30 min i taget, men vi rekommenderar att man tar det lite vackert i starten för att vänja sig, 5 till 10 min kan vara lagom till att börja med.

Anmärkning
Om du upplever obehag eller om penis börjar bli blåaktig så bör ringen tas av.

Vem bör inte använda potenspump och potensring

Du bör inte använda erektionspump om du lider av Peyronies sjukdom (att hård vävnad, fibros bildas i penis och orsakar smärta och krökning av penisen vid erektion). Inte heller om du har en betydande krökning på penisen.
Om du lider av minskad känslighet i penis eller om du använder blodförtunnande medel eller har haft besvär med blödningar så kan det också vara olämpligt att använda en potenspump eller potensring.
Andra symptom då man bör undvika eller fråga sin läkare först är: Siklecellanemi (genetisk sjukdom som påverkar de röda blodkropparnas form), Priapism (en förlängd och smärtsam erektion som uppkommer när blodet i penis ”fastnar” eller inte dräneras), ryggmärgstumör, leukemi, penistumör eller om du har några andra penisskador .

Rådfråga alltid din läkare om du är osäker.

Biverkningar

Biverkningar såsom tillfällig domning, smärta, blåmärken på penis, eller petekier (en form av mildare blödningar i form av små röda till lila fläckar som kan variera i storlek) kan förekomma men är tämligen ovanligt och framförallt tämligen ofarligt.
I övrigt ska inga biverkningar finnas på att använda pump om man använder pumpen enligt förevisning. För hårt tryck kan orsaka brustna blodkärl.

Eftersom metoden är enkel och helt ofarlig för hälsan så är det ett väldigt bra alternativ! Ca 80% av erektionsproblemen kan ”botas” med hjälp av pump och ring, enligt RFSU.

En stor fördel med att använda potenspump istället för mediciner eller kirurgi är att du själv bestämmer själv tidpunkten och längden för din erektion. En annan stor fördel är att det främjar en återgång till naturlig erektion. Det hjälper också till att sänka behovet av eventuell medicinering. Penispump är en lämplig behandling för nästan alla män oavsett vilken orsak som bidragit till potensproblemen.