Medicinering vid erektionsproblem

Vi rekommenderar att du i första hand provar att använda mekaniska hjälpmedel som potenspump och potensring för att få en hållbar erektion (dessa är helt utan biverkningar). Om detta inte fungerar så finns det ett flertal olika behandlingar som kan hjälpa dig.

Tabletter

Det finns ett flertal olika mediciner i tablettform på marknaden där den mest välkända heter Viagra.
Tabletter gör att erektionsförmågan blir ungefär som innan problemen började.

Injektioner

Att injicera innebär att man använder en spruta för att direkt få in läkemedlet i penis.
En nackdel med att injicera är att många tycker att det är obehagligt med sprutor, en annan är att det kan vara ordentligt smärtsamt, då injektionen ges direkt i muskeln.

Det är vanligt att läkaren redan vid första besöket, ger patienten en injektion av läkemedel i penis. Läkemedlet hjälper svällkropparna att slappna av och ta emot så mycket blod att penis blir erigerad. Det finns flera hjälpmedel som gör att injiceringen går tämligen snabbt och enkelt. För ett fåtal män så fungerar inte injicering, för andra kan det kännas onaturligt eller obehagligt. Att injicera, är något som man efter en tid får lära sig göra själv, vid behov.

Man kan få prova flera injektioner med olika doser för att den bästa effekten skall uppnås men samtidigt inte få en erektion som varar i flera timmar.

Salva – Injiceras med Applikator

Du för in en salva i urinröret, som gör musklerna i penis mer avslappnande och ökar därmed blodflödet till svällkropparna. Behandlingen kräver lite precision men många tycker att metoden fungerar bra. En nackdel kan vara smärta eller en liten blödning i urinröret, speciellt om man är ovan.

Testosterontillskott

Om du har får lite testosteron i blodet kan man få tillskott i form av tabletter, injektioner eller plåster.

I tablettform kan man få omodifierat eller modifierat testosteron. Det första alternativt kan brytas ned för snabbt i kroppen och modifierat kan vara skadligt för levern i för stora doser.

För att få en jämn tillförsel av testosteron verkar plåster vara bästa lösningen. Erektionsförmågan, lusten och humöret blir mer stabilt. Den enda nackdelen kan vara lite klåda och hudirritation av plåstret.